image

image
image
image

image


Flamenco
Midden jaren ’80, toen ik in Groningen woonde, wilde ik dolgraag de flamencodans leren. Omdat er in de wijde omtrek geen flamencodans werd gegeven, heb ik zelf een cursus opgezet, zodat ik kon beginnen. Mijn leraren waren onder meer: Sylvia Oen, Wil Lambregts en Aglaya Koyka. Ook heb ik vele malen privé-lessen genomen in Spanje, onder meer bij Juan Triana en Andrés Marín. De 2 laatstgenoemden heb ik bovendien enige keren naar Nederland laten komen voor dansworkshops die ik organiseerde. In 1991 ben ik begonnen met les geven. Ook heb ik sinds die tijd gedanst en gezongen in Nederlandse flamencoformaties.

In deze serie lessen voor beginners zul je de basispassen en –ritmes van de flamencodans leren. Behalve het voetenwerk, zullen we aandacht besteden aan houding, arm- en handbewegingen, palmas (ritmisch handgeklap) en het gebruik van de rok. Ook zul je 2 choreografieën leren: de Sevillanas en de Spaanse Tangos. Flamenco is niet gemakkelijk aan te leren, maar met enige passie, durf en doorzettingsvermogen gaat het zeker lukken.

Voor de lessen heb je een lange, wijde rok nodig en schoenen met harde zool en stevige, halfhoge hak. De lessen zullen worden begeleid met live gitaarmuziek.

Hasta luego, vamos a bailar!back

image