image

image
image
image

image


Leraar Salsa: Andreas Otto
In mijn jongere jaren heb ik als vele anderen aan stijldansen gedaan. Ook heb ik nog 2 cursussen rock ín roll gevolgd. Na mijn dansavonturen in het uitgaanscircuit in de 90er jaren heb ik toen ik 25 was 2 jaar Moderne dans gevolgd bij Kreater in Haarlem. Alweer bijna 5 jaar geleden ontdekte ik de salsa tijdens een vakantie op Tenerife. Ik was meteen verkocht en begon direct na terugkomst mijn eerste cursus. Inmiddels kan ik zeggen dat salsa een echte passie van me is. De eerste 2 jaar heb ik lessen gevolgd bij George Suares in Amsterdam. Onder zijn leiding heb ik verschillende optredens uitgevoerd. Hierna heb ik nog lessen gevolgd bij Tonka en Andre, Paul Baarn, DíŠngelo, Patrick Mussendijk en Vanessa Mambi, Freddy (Cubaans), Salsa Dance Squad, Raul Kambel en Orville Small. Ook heb ik me gewaagd aan een aantal Zoukcursussen.

In de beginners 1 les zal na een warming-up onder andere het volgende aan bod komen: Basispassen, linker- en rechterdraai, houding, cross body lead, cross body turn, een paar figuren en een klein beetje styling. Dit is de eerste van een reeks van 9 of meer cursussen, waarin je tot gevorderd niveau salsa kan leren dansen. Deze cursus is geschikt voor mensen met weinig of geen ervaring. Je kunt je zonder partner inschrijven. Vanaf de eerste cursus wordt er waar mogelijk al persoonlijke aandacht gegeven aan de leerlingen, want ook al zijn er een heleboel algemene punten waar men op dient te letten, iedereen is weer anders en iedereen heeft weer een ander punt waar de aandacht specifiek op gericht dient te worden.

Bij de beginners 2 lessen zal meer op techniek gelet worden en zijn de combinaties iets moeilijker. Geschikt voor mensen met een beetje ervaring en mensen die beginners 1 hebben gevolgd.

Wat is salsa eigenlijk? Klik hier voor meer .......back

image