image

image
image
image

image


Lerares Yoga: Bianca Kuik
Ik heb in mijn leven al veel aan beweging gedaan, zoals ballet, turnen, stijldansen, salsa, yoga en chakra chi. Daarnaast volg ik al een aantal jaren verschillende cursussen en workshops voor het ontwikkelen van mijn intu´tie. Ongeveer een jaar geleden hebben al deze ervaringen geleid tot het begin van de bewegingsleer Joy Of Chi.

Joy Of Chi is een liefdevolle bewegingsleer die gebaseerd is op verschillende andere technieken voor concentratie, energie en ademhaling, zoals Yoga, Tai Chi en Chakra Chi. De naam Joy Of Chi is gekozen omdat je zo met je eigen lichaam en geest bezig bent, dat je er rustig en blij van wordt. Joy Of Chi combineert energetische oefeningen en stretchoefeningen met verschillende ademhalingstechnieken. Er zullen verschillende houdingen behandeld worden die later gecombineerd worden tot ÚÚn bewegingsstroom die bijna als een dans gezien kan worden. Er zullen zo goed als geen grondoefeningen gedaan worden tijdens de Joy Of Chi. Alleen de visualisatie meditaties zullen zittend of liggend gedaan worden. Wanneer alle bewegingen met aandacht uitgevoerd worden zul je je rustiger, krachtiger, energieker en blijer gaan voelen en door het regelmatig te doen zal er meer balans zijn in je leven.

Joy Of Chi kan door iedereen beoefend worden die kan bewegen en die van bewegen houdt, oftewel het is voor jong en oud.

Elke keer komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Visualisatiemeditatie om alle indrukken van de dag(en) los te laten en/of om de les te beŰindigen en weer vol energie en kracht het leven in te gaan;
  • Je eigen balans vinden op jouw voeten;
  • Het oefenen van de verschillende ademhalingen;
  • Bewegingsoefeningen en stretchoefeningen i.c.m met de ademhalingen;

  • back

    image